Tarjáni Nemzetiségi Ifjúsági tábor
Cím
Tarján
külterület
47.611049 N, 18.508227 E

Kapcsolat
Telefon: 20/917-3189
E-mail nincs megadva
 
 
Tarján Budapesttől alig 60 km-re, Komárom-Esztergom megye székhelyétől és a mellette vezető M1-es autópályától 8km-re fekszik a Gerecse hegység szívében. A település lakosainak száma 2800 fő. Jelentős számú köztük a német ajkú. A festői fekvésű község, amelyet bortermelő hegyoldalak és erdők öveznek, ízletes borairól, vendégszeretetéről, nemzetiségi kultúrájáról ismert. Kulturált környezete az aktív pihenést, túrázást kedvelő turistáknak egyaránt igazi kikapcsolódást, felüdülést biztosít. Az egyre népszerűbb kirándulóközpont számos kirándulási lehetőséget kínál az itt üdülőknek: Tábor Budapestre, Esztergomba, Visegrádra, Győrbe, Pannonhalmára, Komáromba, Vértesszőlősre, Tatára, Majkra, Balatonra. Kerékpáros vagy gyalogos turistáknak változatos túracélpontot kínál: erdei túrákat a közelben fekvő Somlyó-hegyre, Peskő-barlanghoz, a Héreg melletti Király-kúthoz, az agostyáni arborétumhoz, a tatabányai Turul-madárhoz és a Gesztesi várhoz, stb. Szálláslehetőség: -Ifjúsági Hotel: ízléses és modern berendezésű szálloda, összesen 22 ággyal, 2-, 3-, és 4 ágyas, zuhanyfülkés, WC-s szobákkal, valamint 100 fős étkező és klubteremmel, melegítő konyhával. -Tábor-Üdülőházak: Öt darab kilenc személyes üdülőház. Minden házban három darab három ágyas hálószoba, nappali-étkezőrész, zuhanyzó, WC található. Étkezési lehetőség: Egyedi megrendelés szerint biztosított. Kedvezmények: Iskolai csoportoknak kedvezményt biztosítunk
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.