Blaskovich Múzeum
Cím
Tápiószele
Múzeum út 13.
47.330196 N, 19.875119 E

Kapcsolat
Telefon: 53/380-061
E-mail nincs megadva
 
 
A tápiószelei Blaskovich Múzeum hét szobájában nemzedékeken át gyűjtött, a haladó köznemesség kultúráját és tárgyi emlékeit bemutató enteriőr kiállítás látható.
Nemesi kúria a XIX. században címet viselő állandó kiállítása a maga nemében páratlan gazdagságban őrzi a magyar köznemesség tárgyi emlékanyagát.
Fogadójában, szalon, nappali és dolgozószobájában szinte az egykori élet elevenedik meg.
A Blaskovich-kúria empire és biedermeier bútorai mellett a XVIII. századi írószekrény, a késő barokk házioltár és a XIX. sz. eleji gömb alakú, empire varrószekrényke érdemel említést.
Az iparművészeti alkotások között még az ötvös-, fegyver-, pipa-, valamint az üveg- és porcelángyűjtemény alkot nagyobb egységet.
Az ötvösremekek között a XVII. századból való tárgyak: a szász mellboglárok, ezüst vadásztál, augsburgi égettboros csésze, magyar udvari pohár, talpas kereszt és kehely mellett a XIX. századi díszmagyar ékszergarnitúrák, kiegészítők és díszszablyák is megcsodálhatók.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.