Ambrózy-kastély
Cím
Tanakajd
Tana u. 12.
47.187993 N, 16.740257 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Tanán 1820. körül klasszicista stílusú kastély épült. Szabadonálló, egyemeletes, eredetileg téglalap alaprajzú, majd ez bővült később északon egy kisebb négyszög alaprajzú tömeggel. A birtok ezután is többször cserélt gazdát. 1869-ben az Ambrózy-család birtokába került. Ambrózy Migazzi Istvánt malonyai, tanai és 1922-től jeli kert és arborétum-építései tették világszerte ismertté szakmai és nem szakmai körökben egyaránt. 1942-ben a kastélyt a szalézi Szent Ferenc társaság örökölte, majd 1945-ben államosították. Az épületben 1954-től a Vas Megyei Növényegészségügyi és Talajvédelmi Állomás működik.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.