Ordas-tavak
Cím
Sződ
47.725958 N, 19.196666 E

Kapcsolat
Telefon: 30/214-3370
E-mail nincs megadva
 
 
Mára hazánkban rendkívül lecsökkent a természetes vizek halállománya, nagy halat pedig szinte képtelenség fogni, leszámítva persze egy szűk kört. Célunk az volt már a tavak megépítésekor, hogy ezt az igényt kielégítsük és sok örömet okozzunk ezzel vendégeinknek. A tavak a főváros közelségében, SZŐD és CSÖRÖG között találhatóak. Az öreg-tó 1,5 hektáros, patkó alakú, a Hartyán-patak táplálja vízzel, mélysége pedig átlagosan 2 méter. 2004-ben 4 új tó került kialakításra. A VIP-tó a nagy halazás igényeit elégíti ki 8-20 kg-os pontyaival és 10 Kg körüli tokjaival. Vízmélysége 3-3,5 méter, 12 állására telefonon lehet helyet foglalni. Ponty matrac (bérelhető), valamint megfelelő méretű merítőháló használata kötelező. A harcsás-tó 3-12 kg közti afrikai harcsákkal és 2-4 Kg közötti Amerikai harcsákkal lett telepítve. Vízmélysége 2,2 méter. Külön tó készült a rakós botot kedvelőknek is 2,5-5 kg-os pontyokkal. Vízmélysége 2,8 - 3,1 méter. A keszeges-tóban 0,5 - 4,5 kg közti dévérek, valamint 0,3 - 0,5 Kg közti kárászok találhatóak. Vízmélysége 3 méter. Valamennyi tó úszós horgászatra lett kialakítva. A horgászok a büfében csillapíthatják szomjukat és éhségüket.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.