Kiskút és mosó
Cím
Szentantalfa
Kút u.
46.914947 N, 17.672779 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Érdemes megtekinteni a Kút utca végén a 2002-ben helyre állított Kiskút és mosó épületét, amely fontos szerepet játszott a falu lakóinak életében, hisz a falu lakossága egy részének ivóvizet biztosított, az asszonyok nagymosás után itt öblögették a ruháikat, az állatok itatását és egyéb mezőgazdasági célokat is szolgált, tűz esetén az oltásra használt víz is innen volt legkönnyebben elérhető.
1954-től pedig törpe-vízmű üzemelt a kút vízének felhasználásával, amely biztosította Szentantalfa és Tagyon községek lakóinak vezetékes ivóvízzel való ellátását.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.