Arborétum
Cím
Szeleste
Fenyő u. 7.
47.312821 N, 16.828965 E

Kapcsolat
Telefon: 95/365-002
E-mail nincs megadva
 
 
Az arborétumot Festetich Andor alapította 1873-ban, de jelenlegi formáját báró Baich Mihály alakította ki. A park angolkert jellegét megerősítve, Festetich és később Baich is meghagyta az egykori gyümölcsös szelídgesztenye fáit, és külföldi fajokkal gyarapította az arborétum gyűjteményét. Az arborétumban található XIX. századi kastély köré Baich teraszos, franciakertre emlékeztető virágos előteret építtetett. Az alapítók emlékére a bejárattal szemben zöld borostyánnal befuttatott emlékoszlop áll. A Baich Mihály ideje óta szinte semmit sem változott az évelőkertje. Az arborétum ritkaságai, mint például a sárga- és kockás liliom vagy a királyné gyertyája, és fajokban gazdag fa gyűjteménye teszi gyönyörűvé a parkot.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.