Mézeskalács Múzeum
Cím
Szekszárd
Munkácsy M. u. 9/b
46.348315 N, 18.697584 E

Kapcsolat
Telefon: 20/951-0687
 
 
Engedjen az édes kísértésnek és térjen be hozzánk, Mézeskalács Múzeumunkba! Nemcsak hat generáció óta működő családi hagyományba csöppen, hanem Jancsihoz és Juliskához hasonlóan teljes mértékben elmerülhet a mézeskalácsok világában. Az egyetlen különbség az, hogy nálunk nem kell tartania a gonosz boszorkától. Maximum egy félelme lehet, méghozzá az, ha egyszer mézeskalácsaink világának bűvöletébe esik, akkor haza sem akar majd menni. Jöjjön el hozzánk és vegyen részt tárlatvezetésünkön, kóstolja meg finomságainkat vagy saját kreatív ötlete alapján készítse el a személyre szabott édességét, kézműves gyertyáját! Mit láthat a Mézeskalács Múzeumban? - A mézeskalácsos mesterség történetét - A mézeskalács készítésének eszközeit, évszázados ütőfákat, díszítőcsöveket és minden eszközt, amit a régi mesterek használtak. - A cukorkák, nyalókák készítésének gépeit, eszközeit. - Kéregöntésű (pl. Dianás cukorka) termékek készítésének tárgyait Hagyományos szaloncukor készítéséhez szükséges felszereléseket. - Hogyan készültek a húzott és csurgatott gyertyák - Petrits család 1825-ig visszanyúló vállalkozásának történetét - Rengeteg mézeskalács szívet, huszárt, babát és számtalan szebbnél szebb gyertyát. És ha mindez száraznak tűnne: A mézeskalácsok, cukorkák, gyertyák készítésének eszközeit és használatukat egy szórakoztató filmen is bemutatjuk. Garantáljuk, hogy a Mézeskalács Múzeumban töltött idő alatt nem csak ismeretekkel, de számtalan élménnyel is gazdagabb lesz. Miért lett a Mézeskalács Múzeum Szekszárd egyik kedvenc látnivalója... - Mert tartalmas, színes, színvonalas programot nyújt Szekszárd történelmi városközpontjában, belváros szívében - Mert a tárlatvezetést a Petrits család egy tagja tartja személyes élményekkel gazdagítva. - Mert része a nemzeti értékek Szekszárdi Települési Értéktárának. - Mert kedvező árakkal várja látogatóit. - Mert vásárolhat is kézműves termékeinkből mézeskalácsokat, gyertyákat, cukorkákat. Miért nyitotta a Petrits Mézeskalács kft a Mézeskalács Múzeumot? A Petrits családban hat generáció óta öröklődik apáról fiúra a mézeskalácsos és gyertyaöntő mesterség, és a mesterségekkel együtt a hozzájuk tartozó eszközök is. Az eszközök egy részét már nem használjuk, más darabokból több is került hozzánk az idősebb generációktól. Úgy gondoltuk, hogy kár lenne ezeket elrejtve tartani. Küldetésünknek érezzük, hogy a múlt általunk ismert darabjait, a magyar hagyományok családunkra eső részleteit minél több emberrel megismertessük. Ezért rendeztük be a "Mézédes Emlékeink" Mézeskalácsos, Gyertyaöntő és Cukorkakészítő Múzeumot. Nyitva tartás Hétfő: 10 - 16 óráig (jegykiadás 15 óráig) Kedd - szombat: 10 - 17.30 (jegykiadás 16.30) Vasárnap: zárva Legalább 20 fős csoport esetén lehetőség van a múzeum nyitva tartási időn kívüli megtekintésére és vásárlásra is. Legyen ez akár pl. egy hétköznap délelőtt 9 óra, vagy akár egy vasárnapi időpont. Ehhez kérjük, hogy érkezés előbb legalább 3-4 nappal előre jelezzék látogatási szándékukat.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.