Bati-kereszt kilátó
Cím
Szekszárd
46.348871 N, 18.647178 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
360 fokos panomára a Szekszárdi-dombság egyik legmagasabb pontján, a Dél-Dunántúli Kék Túra útvonala mentén! A kilátó a Szekszárdi-dombság északi részén, annak egyik legmagasabb pontján áll a Dél-Dunántúli Kék Túra, a magyar Zarándokút és a Mária út közelében. A kilátó rétegelt-ragasztott fa elemekből, 280 méter tengerszint feletti magasságban épült. Padlószintje 15 méter magas, az építmény teljes magassága 20 méter. A kilátó mellett parkoló, fedett pihenő és tűzrakó hely is várja a turistákat. Megközelítése: Gyalog, Szekszárd belvárosból (4,2 km): Béla király tér- Bartina u. - Remete u. - Kápolna tér , a Kápolna tértől a Kék túra jelzéseit követve a Kerékhegyen át Sötétvölgy irányába haladva juthatunk el a Bati kereszthez, majd jobbra fordulva a dombtetőn álló kilátóhoz. Ezen az útvonalon autóval is megközelíthető a kilátó, bár a terméskővel burkolt út „megrázó élményt” okozhat.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.