Sirály tanösvény
Cím
Szeged
46.333883 N, 20.065649 E

Kapcsolat
Telefon: 30/638-0297
E-mail nincs megadva
 
 
Tömörkénytől Szegedig húzódik ez a látnivalókban és természeti értékekben egyaránt gazdag tájvédelmi körzet. Fontosabb élőhelyei a szikes és halastavak, morotvák, mocsárrétek, homok és szikes puszták. Legnagyobb állóvize a szegedi Fehér-tó, mely egy hajdani szikes tóból kialakított halastó rendszer. Az itt található 2 km hosszú Sirály tanösvény a Szegedi Fehér-tó történetét és gazdag madárvilágát mutatja be. A 3. állomáson, a XI. sz. halastó mellett felállított kilátótoronyból jól megfigyelhető a Korom-sziget nyüzsgő sirálytelepe. A tanösvény kiinduló pontja a Tisza-völgyi bemutatóháznál található. A tanösvény, és a bemutatóház az E5-ös út 157. kilométer jelétől, a szatymazi temetődomb melletti úton közelíthető meg. A Tisza-völgyi bemutatóházban előre bejelentett csoportok részére természetismereti foglalkozások és túravezetések is igényelhetők. https://www.facebook.com/Szegedi-Feh%C3%A9r-t%C3%B3-237706959678883/?fref=ts
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.