Falumúzeum
Cím
Szamosszeg
48.043120 N, 22.367029 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Szamosszeg Község Önkormányzata a tulajdonában lévő un. régi tornyos iskola épületben, felújítás után - megőrizve a korabeli építészeti stílus sajátosságait - Egészségügyi komplexumot (háziorvosi szolgálat, védőnői szolgálat részére), Faluházat, valamint a különböző képzőművészeti kiállítások megtartásához 2005. évben kialakított egy Galériát.

1998-ban az egyik helybéli lakos úgy gondolta, hogy a községnek meg kell őriznie a régi korok emlékeit, a használati tárgyakat, dísztárgyakat, és azokat rendszerezetten bemutatni.
A következő években folyamatosan gyűjtötte a község múltjából származó anyagokat.
Az összegyűjtött eszközök az e célra kialakított helyi Falumúzeumban kerültek elhelyezésre, mely 2004. augusztus 14-én került megnyitásra.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.