Honfoglalás kori földvár
Cím
Szabolcs
Földvár u.
48.171089 N, 21.493715 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A szabolcsi földvár az egyik emléke a magyarok vad, portyázó idejének, amikor képesek voltak a katonai hatalmukat kiterjeszteni a mai Ausztria (ami akkoriban még nem létezett) és dél-Lengyelországra is.
Sokkolólag hatott egész Európára a magyarok katonai sikereinek titka, ami akövetkező volt: erős, gyors lovak, (melyeket vadállatokkal edzettek) és a hatékony harci technika: a magyarok sosem támadtak szembtől szembe, kivárták amíg az ellenség támadt és aztán visszavonulást színleltek. Majd amikor az ellenség üldözőbe vette őket hirtelen megfordultak és nyílzáport zúdítottak rájuk.
A lesből támadó csapatok oldalról és hátulról közéjük csaptak, ezzel teljes káoszt okozva.
A legjellegzetesebb fegyverük az íj volt, ami kétszer olyan messzire lőtt, mint az Európában használatos íjak (kb 300 m).
A jól felszerelt lovak és különösen a kengyel (ami nyugaton még ismeretlen volt) lehetővé tette, hogy bármely irányból nagy erővel lőhessenek.
Íjászatot még mindig tanítanak Szabolcson, minden évben számos versenyt rendeznek a földvárban.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.