Reviczky kúria
Cím
Süttő
47.724487 N, 18.454553 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Söttőről, Tardosra vezető Bikoli út mellett, egy dombon áll, téglalap alaprajzú, földszintes, mandzárttetős kúria. Mindkét hosszanti oldalon timpanonos középrizalit díszíti. Kéttraktusos belső kialakítású, nagy méretű helyiségekkel, kályhafülkék találhatók. A kúria 10 hektáros parkban fekszik.
Barokk stílusban épült, majd klasszicista stílusban átalakították. A kúriától északra egy kápolna épült 1730-as években, melyet 1840-ben átépítettek. A kápolna kisebb templom méretű, altemplom részében sírhely kialakításokkal. Fából faragott szószék és karzat látható benne. 1992-ben magán tulajdonba került, az új tulajdonosok felújítják. A kápolna felújítását is elkezdték. Nem látogatható. A műemlék kúriát bemutatta: Egresi János - Magyar Kastélyok és Kúriák Egyesület tagja< www.kastelyok-utazas.hu
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.