Szedenik Pince
Cím
Sopron
Szt. György u. 15.
47.684646 N, 16.591645 E

Kapcsolat
Telefon: 99/340-017
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A bortermelő ősök már a XVII. századtól gazdálkodtak e vidéken. A 34 éves Szedenik Béla gazdapolgár borászattal és melegkonyhás vendéglátással foglalkozik. Melegkonyhás éttermünk a Bacchus Étterem, amely Sopron belvárosában a kettős várfal tövében helyezkedik el. Az étterem mintegy négyszáz éves boltíves, eredetiben meghagyott pincéje kitűnően alkalmas borkóstolók, rendezvények lebonyolítására. A kerthelyiségben forró nyári estéken örökzöldek között, lobogó fáklyák mellett ízlelhetjük a Szedenik borokat, s hozzá kínálunk mintegy 70 féle házias ételspecialitást, mint például poncichter vadásztokány dödöllével, Bacchus pityókás pecsenye héjas burgonyával, almás-boros csirkemell párolt rizzsel. Konyha specialitások: Fűszeres libamájjal töltött sertésborda rántva héjas burgonyával grill zöldségágyon Tűzdelt szarvasszelet vadász módra soproni Kékfrankos mártással libamáj darabokkal erdei gombával házi burgonyafánkkal. Specialitás: Borkóstoló a gazda kommentálásával a Bacchus Étteremben 100 főig.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.