Erdészeti Múzeum
Cím
Sopron
Templom u. 4.
47.686261 N, 16.590157 E

Kapcsolat
Telefon: 99/338-870
E-mail nincs megadva
 
 
Az Erdészeti Múzeum, Sopron, állandó kiállítása az erdészet, faipar és földmérés történetét mutatja be eredeti tárgyakkal, dokumentumokkal. Tájékoztatást ad az erdők őstörténetéről, a Kárpát medence erdőgazdálkodásáról, a szakoktatásról. Ismerteti a legfontosabb erdőtörvényeket, az erdő létrehozását - a maggyűjtéstől az erdőnevelésen és -védelmen keresztül - az erdei haszonvételeket, az erdőgazdasági munkákat és megemlékezik a környezetvédelem fontosságáról is. A tárgyakban igen gazdag állandó kiállítás a XIX. század végi és XX. század eleji tárgyak, műszerek, szerszámok, modellek mellett négy nagyméretű terepasztalon mutatja be a faanyag mozgatásának lehetőségeit - úsztatás, csúszda, erdei vasút és kötélpálya - de látható a tárlaton 1556-os térkép, 1860-ból származó rovargyűjtemény, 1870-ben készített maggyűjtemény is.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.