Balfi ivókút
Cím
Sopron
Fő u.
47.658135 N, 16.666759 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A közel 1000 éves település, Balf már a rómaiak idejében is ismert volt gyógy és ásványvizes forrásairól. Ezt 180-ból származó emlékek is bizonyítják. Bár a krónikák folyamatosan említést tettek a középkori község életéről, az ásványvizes források mégis csak az 1500-as évek közepén kerültek az érdeklődés középpontjába. Egy 1631-ben írott kézirat szélesebb körben is népszerűsítette a gyógyhelyet. Ebben az időben már említik a vizet, mint ivókúrára alkalmas gyógyító vizet. A fürdőhely igazi fejlődését, az 1876-ban megépített vasútállomás jelentette. A megnövekedett igények kielégítésére a fürdőt 1898-tól, a millenniumi években korszerűsítették, szállót, gyógyító pavilonokat építettek. 1900-ban megkezdődött a savanyúvíz magánerős palackozása is, mely különösen a hurutos gyomorpanaszok ellen volt javallott. A kút felújított állapotban, szabadon látogatható.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.