Tojáspatkoló kiállítás
Cím
Somogyvámos
Csepregi u. 22.
46.571798 N, 17.678811 E

Kapcsolat
Telefon: 85/340-211
E-mail nincs megadva
 
 
A néhai polgármester Hanzel László több mint három évtizedig foglalkozott a tojáspatkolással, amit hobbiból űzött. A kiállítás a maga készítette, egyedi tárgyak anyagát mutatja be. A világ számos pontjára eljutott a munkája. A virágos, figurás, patkolt kis remekekhez sajátos technikát dolgozott ki: az ólomlemezből készült mintákat vasszögekkel erősítette a törékeny tojáshéjra. E célra egyaránt használta a tyúk, a liba, a kacsa, a fácán és a hattyú tojását. E tevékenység igazi érdekessége a falunak, évente mintegy 2500 látogató kíváncsi a patkoló mesterségbeli tudására. Hanzel László rekordja tyúktojáson 212, libatojáson 1202 patkó. A világrekorder gyűjteménye a Csepregi u. 22. szám alatt található. A múzeum látogatása ingyenes. Nyitva tartás: egész évben 10-18
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.