Református templom
Cím
Somogyszob
46.291988 N, 17.295386 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Somogyszob első prédikátora a Luther tanait követő Ivankó volt. Halála után a református befolyás megerősödött, de a két gyülekezet egy templomot, és egy iskolát tartott fönn.
Padányi Bíró Márton 1744-ben templomukat, majd 1747-ben az 1746-ban alapított iskolájukat is bezárattatta, templomukat a katolikusoknak adta, a falut a veszprémi káptalansághoz csatolták.
Erre az időszakra emlékeznek a reformátusok úgy, mint a 40 éves Babióni fogság-ra. 1785-ben, a türelmi rendeletről tudomást szerezve, a református Puskás János és Pálfi József elment Budára-Bécsbe-Budára gyalog, templomépítésjogot szerezni. Először 1788-ban egy paticsfalú imaházat építettek, majd mikor ez leégett, akkor építették az evangélikusokkal közös teherviselés alapján 1837-ben a ma is álló templomot.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.