Tojásművészeti Kiállítás
Cím
Siófok
Szűcs Menyhért u. 4
46.904767 N, 18.051078 E

Kapcsolat
Telefon: 84/310-276, 30/377-5963
 
 
A Tojásművészeti Kiállítást 2003. október 10­-én nyitották meg, a tojás világnapján az első Balatoni Nemzetközi Tojásfesztivál apropójaként Siófokon a Dél-Balatoni Kulturális Központban. Ez az időszakos kiállítás alapozta meg az állandó tojásművészeti központ kialakítását.
A tojásdíszítés napjainkban Európa keleti felén fennmaradt szokás. Hazánk egyedülálló Tojásművészeti Kiállítása számos díszítési technikát vonultat fel, s a mágikus erővel felruházott tojás hagyományvilágát örökíti meg. A kiállítás a néphagyományokkal rendelkező míves tojások mellett iparművészeti alkotásokat, ékszertojásokat is felvonultat. Az itt látható alkotások többféle csoportba sorolhatók, melyek a magánygyűjtemény szép és értékes alakjait mutatják be különböző dísztojásokban, a kézművességtől az iparművészetig. Népművészeti sajátosságok, motívumok gazdag tárházát tekinthetjük meg, mely ötvözi a hagyományokat a modern gondolatokkal, mivel a tárlat újabbnál újabb és kreatívabb díszítő formákat is megjelenít. Az alkotásokban megőrződnek a finom, aprólékos, nem kis tehetséget igénylő mozdulatok. A remekművekből áradó szépség egyszerűen bűvöletbe ejt, mely az alkotó elismerése is egyben. A kiállítás megtekintéséhez igény szerint tárlatvezetést biztosítanak. A Tojásművészeti Kiállítás megtekintése mellett lehetőség nyílik dísztojások megvásárlására éppúgy, mint a tojásmívesség kipróbálására. Csoportok fogadásakor - egyeztetés alapján - kézműves foglalkozással, díszítési technikák kipróbálásával gazdagítják a programot alkalmazkodva az óvodástól a nyugdíjas csoportok igényeihez.

A Tojásművészeti Kiállítás nyitva tartási ideje: Minden nap 10.00 -18.00 óráig áll nyitva az érdeklődők előtt vásárlási lehetőséggel egybekötve.
Megközelíthetőség: A múzeum Siófok központjában, a víztoronytól alig 100 méterre található, a Szűcs u. 4 szám alatt, az üzletház udvarában.
Parkolási lehetőség a víztoronynál és a múzeum környezetében is található.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.