Arborétum
Cím
Sárvár
Várkerület 30/a
47.250802 N, 16.936412 E

Kapcsolat
Telefon: 95/320-070
E-mail nincs megadva
 
 
A vártól keletre fekszik az Arborétum, amelyet 1812-ben az Este-Modenai család alapított a tíz hektáros természetvédelmi területen 200-300 éves kocsányos tölgy, 190 éves japán akác, platánok, tiszafák, számtalan örökzöld, a május és június fordulóján virágzó rhododendronok csodálatos pompájukkal lepik meg a parklátogatót. A félhektáros tó által kedvezően befolyásolt mikroklímában igen jól érzik magukat a ritka növényféleségek. A dús lombú fák, az ágak közt fészkelő madarak igazi felüdülést kínálnak. Utunkat pedig a Gyöngyös patak kíséri fel-felbukkanva.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.