Óhalászi-sziget és Óhalászi Holt-Tisza (vízitúra)
Cím
Sarud
Szabadvízi Strand
47.580821 N, 20.612202 E

Kapcsolat
Telefon: 30/377-2255
Webhely nincs megadva
 
 
Az Eurocamping kikötőjéből balra (észak-kelet felé) indulunk, majd a tracket követve jobbra tartunk a Sarudi-medence irányába. Itt megtaláljuk a Balázs-fokhoz vezető ösvényt a sulyomban. A fokon átbújva máris a Poroszlói-medencén vagyunk, ahol a nádassal párhuzamosan haladva kb. 2km után elérjük az Óhalászi-sziget kikötőjét és a kilátót. Kis pihenő, valamint a gyalogösvényen megközelíthető emlékkereszt megtekintése után tovább indulunk észak-kelet felé az Óhalászi Holt-Tisza bejáratához. A vadregényes ösvény bevezet a Holt-Tiszára, ahol páratlan madár- és növényvilág tárul szemünk elé: tündérrózsa-mezők, a kormoránok által lakott fák. Visszafelé egy darabig a már ismert úton haladunk, majd a Kis-Tiszára visszaérve és azon balra (dél felé) fordulva visszatérhetünk az Eurocampinghez. Szeles időben a Poroszlói-medencén jelentős hullámokkal találkozhatunk.   A túra hossza: 13 km
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.