Élményfalu - a Tisza-tó Kalandközpontja
Cím
Sarud
47.589823 N, 20.594505 E

Kapcsolat
Telefon: 30/377-2211
 
 
Az Élményfalu a Tisza-tó Aktív turisztikai központja. A Tisza-tó földrajzi középpontjában található település, Sarud a térség leghangulatosabb és legsokoldalúbb települése. Az Élményfalu project keretében az alábbi szolgáltatásokkal várjuk a Tisza-tóra látogatókat: Szálláshelyek, Kalandpart nyíltvizi strand, vízisport bázis, az ország első horgászmúzeuma, Huculudvar Lovasközpont, Vitorlás központ, Evezős bázis, Matula Horgászbázis, sportpályák. Az Élményfalu legújabb attrakciója a világ második legnagyobb AQUAGLIDE Vízijátszótere, a Harcmező- a Tisza-tó egyetlen Paintball/airsoft játékos csatatere. Az Élményfalu keretében különböző szervezett programokat kínálunk vendégeink számára; kajak túra, kenu túra, evezős túra, SUP túra, vitorlás képzés, kerékpáros túra, gyalogos túra, akadályversenyek, játékos közösségépítő programok. Szálláshelyeink: Matula közösségi bázis és erdei iskola (az Élményfalu, vízhez legközelebbi szálláshelye - több, mint 100 fő befogadására alkalmas - 8-12 fős faházak és konténerházak); Csapatbázis - képzési központ (12 db 6 fős apartman és zárt közösségi tér közel 4 ha szabad területtel a Tisza-tó közelében; Élményporták a kisebb közösségek, családok számára (7 felújított parasztház, ahol házanként 10- 20 fő elhelyezésére van lehetőség igényes körülmények között. www.elmenyfalu.hu, sarud@elmenyfalu.hu;
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.