Aranyosi-sziget kör (vízitúra)
Cím
Sarud
Szabadvízi Strand
47.580806 N, 20.612208 E

Kapcsolat
Telefon: 30/377-2255
Webhely nincs megadva
 
 
Az Eurocamping kikötőjével szemközti kijárón juthatunk ki a Sarudi-medencére. A medencét szinte nyílegyenesen átszelve jutunk el az V. Öblítőcsatorna bejáratához. A csatornán végighaladva az élő Tiszára jutunk, de sodrástól nem kell tartani, kényelmesen evezve is nyugodtan haladhatunk a kívánt irányba. A háromszög-alakú Aranyosi-szigetet jobbra tartva kezdjük kerülni, majd a kör végén az V-ös Öblítőcsatornán át jutunk vissza a Sarudi-medencére, ahol ismét egy kis nyílt vízi evezés következik. A kikötőhöz közeli nádason bebújva – a változatosság jegyében – jobbra tartunk, majd elérjük a strandot. Ezen az útvonalon két dologra érdemes figyelni: a Sarudi-medence nagy nyílt felületén szeles időben komoly hullámzás alakulhat ki, ilyen időben kisgyerekkel, úszni nem tudó társakkal semmiképpen ne induljunk útnak! Folyamatosan figyeljük a viharjelzést (Laskó-torkolat, valamint Sarudtól kissé délre egy másik torony)! A másik, amire ügyelnünk kell, a motorcsónak-forgalom. Az V-ös Öblítő környékén jó időben sokan járnak különféle teljesítményű motoros hajókkal, és sajnos nem mindegyikük van tekintettel az evezősökre. A túra hossza: 11 km
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.