Templom
Cím
Röszke
Felszabadulás u. 89.
46.188188 N, 20.038138 E

Kapcsolat
Telefon: 62/273-260
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Községünk modern temploma 1987. augusztus 9-én került felavatásra.
A terveket Takács István építész rajzolta meg, a kivitelezést pedig, mint azóta valamennyi felújítást is helyiek végezték, így érzik igazán magukénak, kétkezi munkájuknak a ruzsaiak a templomot.
A templom 12 méter belmagasságú és 38 méter hosszú.
A templom fiatalságára való tekintettel ma talán a térség egyik legmodernebb temploma.
Az 1991-ben a templomhoz épített harangtoronyban jelenleg három harang lakik, az 50 kg-os lélekharang és ennek 1998-ban öntetett két nagyobb, 160 és 320 kg-os társai.
Az égre mutató, toronycsúcsban levő 1,5 m magas, rézbevonatú kereszt alatt a Magyar Millenniumi Esztendőben helyezték el a toronyórát, melyen Ruzsa Község címere is látható.
A templomban a keresztutat egy 15 elemes domborműalkotás sorozat adja, a főoltár feletti képen pedig Urunk színeváltozásának jelenetét ábrázolja a 12 m2-es freskó.
A templomban nagyobb ünnepeken kihelyezésre kerül az a művészi Szent Korona másolat, melyet 2003. augusztus 10-én kapott ajándékba a templom.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.