Túra- és kirándulási lehetőségek
Cím
Ravazd
47.516673 N, 17.753848 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Ravazd a történelmi emlékeken túl természeti értékekben - erdőkben, vizekben - is gazdag település. A kirándulni vágyók kiépített gyalogos és kerékpáros útvonalon barangolhatják be a falut körülölelő erdőt. A turistajelek mellett tájékoztató táblák szolgálják a túrázókat, melyek képes illusztrációkkal hívják fel a figyelmet a védett állatokra és növényekre. A Ravazdot Sokorópátkával (Vadalmással) összekötő tanösvény mellet több, kevésbé ismert, ámde szép hely bújik meg a fák között. Ilyen például a gici emlékmű, mely hatalmas szelídgesztenye fák alatt található (Sokorópátka felé haladva a tanösvényről az első esőbeállónál balra letérve a műúton közelíthető meg); valamint a jánosházi erdészház, ahol a múlt század közepéig közigazgatásilag a faluhoz tartozó házak álltak (a Ravazdot Tényővel összekötő erdei műútról jobbra letérve érhető el). Mindkét említett helyen pihenő és tűzrakóhely áll a kirándulók rendelkezésére. Említést érdemel még a falu határában található Józsa Lászlóról elnevezett cserkésztábor, mely nyaranta folyamatos táborozási lehetőséget nyújt a cserkészek, illetve más csoportok számára. A falutól kissé távolodva szintén számos látnivaló akad a környéken: mindössze 5 km-re található a Világörökség részévé nyilvánított, egész évben látogatható Pannonhalmi Főapátság; történelmi múltjával emelkedik ki a még romokban is megkapó cseszneki vár (25 km-re délre a falutól, a 82. számú főút mentén), s természetesen nem hagyhatjuk ki a közeli nagyváros, Győr, történelmi és kulturális értékeit sem.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.