Túra- és kirándulási lehetőségek
Cím
Ravazd

47.516673 N, 17.753848 E
Kapcsolat
Nincs megadva
Ravazd a történelmi emlékeken túl természeti értékekben - erdőkben, vizekben - is gazdag település.
A kirándulni vágyók kiépített gyalogos és kerékpáros útvonalon barangolhatják be a falut körülölelő erdőt.
A turistajelek mellett tájékoztató táblák szolgálják a túrázókat, melyek képes illusztrációkkal hívják fel a figyelmet a védett állatokra és növényekre.
A Ravazdot Sokorópátkával (Vadalmással) összekötő tanösvény mellet több, kevésbé ismert, ámde szép hely bújik meg a fák között.
Ilyen például a gici emlékmű, mely hatalmas szelídgesztenye fák alatt található (Sokorópátka felé haladva a tanösvényről az első esőbeállónál balra letérve a műúton közelíthető meg); valamint a jánosházi erdészház, ahol a múlt század közepéig közigazgatásilag a faluhoz tartozó házak álltak (a Ravazdot Tényővel összekötő erdei műútról jobbra letérve érhető el).
Mindkét említett helyen pihenő és tűzrakóhely áll a kirándulók rendelkezésére.

Említést érdemel még a falu határában található Józsa Lászlóról elnevezett cserkésztábor, mely nyaranta folyamatos táborozási lehetőséget nyújt a cserkészek, illetve más csoportok számára.

A falutól kissé távolodva szintén számos látnivaló akad a környéken: mindössze 5 km-re található a Világörökség részévé nyilvánított, egész évben látogatható Pannonhalmi Főapátság; történelmi múltjával emelkedik ki a még romokban is megkapó cseszneki vár (25 km-re délre a falutól, a 82. számú főút mentén), s természetesen nem hagyhatjuk ki a közeli nagyváros, Győr, történelmi és kulturális értékeit sem.