Aradi park
Cím
Rátót
46.965332 N, 16.430334 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A település nevezetessége a Lahn patak mentén elhelyezkedő Aradi park, mely helyileg védett területnek minősül. A hagyomány szerint Deák Ferenc a haza bölcse, aki a Széll Kálmán kastélyban sokat vendégeskedett szívesen időzött el e területen, melyen az aradi vértanúk emlékére 13 tölgyfát ültetett. Sajnos már 5 fát kellett eltávolítani - betegségük, elöregedésük miatt - a fák pótlása az eltávolított fák után folyamatosan történik. Az Aradi parkban minden év október 6-án koszorúzási ünnepséget rendezünk. A vértanúk emlékére elhelyezett obeliszkeknél mécseseket gyújtunk, virágokat helyezünk el.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.