Szoborpark
Cím
Rajka
47.996651 N, 17.197299 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A természet - a Duna - adta tájon az egységes kultúrtörténetbe ágyazódó Kárpát-medencét az első világégés mozaikdarabokra törte, a II. világháború utána a darabkák határaira vasfüggönyt húztak. Az élet és az emberek gondolata túllépett a határon, a függöny leomlott, és valóságos a remény, hogy az elválasztó határok is megszűnnek. A művészek Rajka, Oroszvár/Rusovce és Németjárfalu/Deutschjahrdorf határában már megszüntették, amikor 1992-ben kőkompozíciókat ültettek, hirdetve a nemzeti tagoltság helyett az egyetemes emberi értékeket. Amiként három ország találkozik itt, úgy ismétlődik a háromszög motívum. Veszélyt rejt a sok szép alkotás közül egyet kiemelni, mégis meg kell tenni. Három világ kapuja szép ívű szobra egy kis pontocskát őriz, sugallva, hogy a találkozások helyét mindannyiunknak óvni kell.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.