Árpád Muzeális Gyűjtemény és Kiállítóhely
Cím
Ráckeve
Kossuth L. u. 34
47.163237 N, 18.945913 E

Kapcsolat
Telefon: 24/519-035
E-mail nincs megadva
 
 
A leggazdagabb anyag a történeti gyűjtemény. Tucatnyi régi fegyver, több antik bútor mellett az újkor relikviái a legértékesebbek.
Az alapítványtevő Ács Károly tárgyi emlékei jól egészítik ki a XIX. sz.-i polgárosodó Ráckeve kézzel fogható hagyatékát.
Egyleti zászlók és pecsétnyomók, világháborús emlékek és a legújabb kor háromdimenziós hagyatéka találhatók a tárgyi gyűjteményben. Különösen szép anyaggal rendelkezik a történeti dokumentáció.
Az iratgyűjteményben megtalálhatók a város középkori oklevelei. Az apró - nyomtatvány-gyűjteményben számos illegális röplap mellett különösen gazdag a meghívó-anyag, de talán ennél is nívósabb a múzeum plakátgyűjteménye.

Több ezer fényképet számlál a fotótár.
A század eleji archív képek mellett történeti értékeket hordoznak a két világháború között készült esemény- és portréfelvételek, de ma már archív értékkel bír az 1945 utáni anyag is.
Napjainkban már csak a múzeumban követhető nyomon a városkép arculatváltozása.
Az adattár több száz helytörténeti, néprajzi dolgozatot őriz, alapját képezve a szinte teljes helytörténeti könyvészeti anyaggal a további kutatásnak.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.