Kormos-Bába tanösvény
Cím
Pusztafalu
Indítótáblák a pusztafalui Öreg Bence vendégház előtt és Pálházán találhatók.
48.546190 N, 21.486388 E

Kapcsolat
Telefon: 36/411-581
E-mail nincs megadva
 
 
A Pusztafalu - Pálháza alapútvonal 15 km hosszú tanösvény, amelyen 13 állomás található (kék háromszög, majd kék kereszt jelzés).
A Pusztafaluból induló kék háromszög jelzésű körút az Erzsébet tanya közelében elágazik az alapútvonalból és Füzérkajata érintésével visszaköt Pusztafaluba.
A pusztafalui körút hossza 13 km, amely mentén 10 állomás látnivalóit lehet megtekinteni.
A tanösvény Pusztafalu, Füzérkajata és Füzérradvány települések közigazgatási területére eső Bába-hegy és Korom-tető természeti és kultúrtörténeti értékeit mutatja be.

Az állomások révén, a tanösvény-ismertető kiadvány segítségével feltárul a változatos kőzettani felépítésű Korom-tető fejlődéstörténete, a Bába-hegy krioplanációs fala, mely a jégkorszak fagyaprózódása nyomán jött létre, a hegyvidék sok-sok erdőtársulása (kocsánytalan tölgyes, gyertyános tölgyes, középhegységi és kárpáti bükkös), a kaszálórétjeinek, szilikát sziklagyepeinek élővilága, a tisztavizű források állatvilága és az emberi tevékenység számos alkotása.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.