Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény
Cím
Poroszló
47.642758 N, 20.664186 E

Kapcsolat
Telefon: 30/239-7075
 
 
A Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény egy különleges turisztikai attrakció, mely a Tisza-tóra épült pallórendszert foglalja magába, három szigetet köt össze, a hossza pedig meghaladja az 1500 métert. Magába foglal két madárvártát, egy 15 méter magas megfigyelő tornyot és egy pihenőszigetet is. A Sétányon elindulva kirándulás tehető a Tisza-tó korábban megközelíthetetlen vadregényes területére. A Tanösvényt mindenki saját tempójában járhatja be. Több ponton képzett túravezetők és információs táblák várják a Látogatókat, melyek segítségével betekintést nyerhetünk a Tisza- tavi madarak, állatok és növények csodálatos világába. Egyéni vendégeknek, családoknak, osztályoknak, nagyobb csoportoknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt különleges élmény. A Vízi Sétány látogatható babakocsival és kerekesszékkel is. A Tanösvény meglátogatása jól kombinálható egyéb Tisza-tavi programokkal. A Fűzfa Kikötő és Túrabázis teljes körű programszervezéssel áll a Látogatók rendelkezésére: 1,5 vagy 2,5 órás motorcsónaktúra, kenu és kerékpár bérlés, büfé. A kikötő mellett található Fűzfa Hotel*** és Pihenőparkban mindent megtalálnak egy kényeztető Tisza-tavi látogatáshoz: étterem házias ételekkel, kényelmes szálloda, hangulatos faházak, uszoda, finn szauna, jakuzzi, kültéri termálmedence, gyermekmedence. Fűzfa Kikötő és Túrabázis megközelítése: Debrecen-Hortobágy irányából: a 33-as főútvonalon, a híd után még Poroszló előtt rögtön balra Budapest-Füzesabony irányából: M3-as autópályán Füzesabony felé, majd kihajtás a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra, Debrecen felé a Poroszló vége tábla után, a híd előtt jobbra Eger-Füzesabony irányából: a 25-ös főútvonalon, Debrecen felé a Poroszló vége tábla után, a híd előtt jobbra Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény nyitvatartás: Április, Október: 10.00 - 16.00 (utolsó járat 15.00 órakor) Május 1- június 14. és szeptember: 9.00 - 17.00 (utolsó járat 16.00 órakor) Június 15 - Augusztus 31. 9.00 - 19.00 (utolsó járat 18.00 órakor)
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.