Pörbölyi Ökoturisztikai Központ
Cím
Pörböly
46.199287 N, 18.826235 E

Kapcsolat
Telefon: 74/491-483
 
 
2007. májusában adták át a nagyközönségnek a Gemenc Zrt. Pörbölyi Ökoturisztikai Központjának megújult objektumait, ahol szállás (összesen 56 főnek) és étkezési lehetőség is van: 1.) A Gemenci Erdei Iskola „A” kategóriás ifjúsági szállás, a tetőtéri 5 szobában összesen 40 főt tudnak elszállásolni 2 db 2 ágyas, 1 db 4 ágyas, 1 db 10 ágyas, 1 db 22 ágyas szobákban. A két nagyobb helyiségben emeletes ágyak vannak. Ezen kívül apartman jellegű szállások is vannak, két különálló épületben, összesen 6 szobával, 16 ággyal: 2.) Az arborétumban lévő Faházban 2 db 2 ágyas, pótágyazható szoba található. 3.) A Vendégházban összesen négy szobában 12 személynek van szálláslehetőség. (A tetőtérében egy külön zuhanyzós, 2 ágyas pótágyazható szoba van, a földszinten 1, 2 és 3 ágyas közös zuhanyzós szobák találhatók.) Étkezés: Az erdei iskola 100 fős, légkondicionált éttermében, előzetes egyeztetéssel, napi háromszori étkezést is tudnak biztosítani a vendégeknek, ill. a bejelentkezett turistacsoportoknak. Az éttermükben a házias ételek mellett, tájjellegű (vad, hal, stb.) ételek is rendelhetők. A szálláshelyektől nem messze áll az Ökoturisztikai Központ fogadóépülete, a Múzeum, a Méhészeti Gyűjtemény és innét indul a Gemenci erdőbe a közkedvelt kisvasút. Az ökocentrumban kerékpárok és túrakenuk is bérelhetők. A parkosított környezetben büfét, ajándékboltot, játszóteret, arborétumot, a karnyújtásnyira lévő Gemenci erdőben vadmegfigyelő helyet, tanösvényt és megfigyelőtornyot is találnak a vendégek.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.