Lassi Halászati Múzeum
Cím
Pörböly
rdőben, Pörböly községtől 7 km-re északra
46.236473 N, 18.857120 E

Kapcsolat
Telefon: 74/491-483
 
 
A Gemenc Zrt. Pörbölyi Ökoturisztikai Központjából félórás erdei vonatozással érhető el az egykori erdészházból kialakított bemutatóhely. Az állandó kiállításnak helyt adó épület egykor a kerületvezető erdész szolgálati lakása volt, aki egész évben itt lakott a családjával. Ma itt halászati bemutatóhelyet, ill. pihenőparkot (erdei játszótérrel, nagy esőbeállóval, kiépített tűzrakó hellyel) találunk. A kiállítás betekintést enged az ártéri és a dunai halászok mindennapjaiba, bemutatja használati tárgyaikat, halfogó szerszámaikat – felelevenítve ünnepeiket is. Megismerhetjük a gemenci vizek halait, a híres bajai halászlé elkészítési módját is.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.