M3 Archeopark
Cím
Polgár
M3 autópálya
47.845751 N, 21.149390 E

Kapcsolat
Telefon: 52/573-082
E-mail nincs megadva
 
 
Az M3 ARCHEOPARK 2007. május 1-én nyitotta meg kapuit a közönség előtt. A közel 5 hektáros területen kialakított pihenőparkban ízelítőt kaphatunk a tájegység történetéből, tárgyaiból, népi kultúrájából. Többek között egy temetkezési halom, és Csörsz-árok rekonstrukciós építményei mellett, egy Európában is egyedülálló újkőkori házat tekinthet meg a látogató. Régészeti-ismeretterjesztő multimédiás anyagok segítségével az érdeklődők megismerkedhetnek az Észak-alföld páratlan élő- és növényvilágával, a puszta őshonos állataival, néprajzi jellegzetességekkel, a térség kulturális örökségével, kultúrtörténeti értékeivel, valamint megtekinthetik az autópálya építés során feltárt régészeti leletek hiteles másolatait. A pihenőpark nyitva tartása: Nyári szezonban: április 15 - október 15. minden nap: 10.00-18.00 óra< Téli időszakban: október 16 - április 14. minden nap: 10.00-18.00 óra Kiállítások nyitva tartása: Nyári szezonban: április 15 - október 15. minden nap: 10.00-18.00 óra Téli időszakban: A kiállítások zárva tartanak, csoportokat előzetes egyeztetés esetén 10.00-16.00 óráig fogadunk.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.