Vasarely Múzeum
Cím
Pécs
Káptalan u. 3.
46.078761 N, 18.226565 E

Kapcsolat
Telefon: 72/324-822
E-mail nincs megadva
 
 
Victor Vasarely (Vásárhelyi Győző, 1908-97), az 1930 óta Franciaországban élt világhírű művész több művét Pécsnek adományozta, múzeuma 1976-ban nyílt meg feltételezett szülőházában. A múzeumi kiállítás végigköveti a művész életművét, amelyet ő maga 1947-től korszakokra osztott aszerint, hogy az egyes periódusokban készült művek milyen élményhez vagy természeti környezethez köthetők. A kiállítást látogató közönség egyik kedvence a szőnyegben kivitelezett Zebrák című alkotás (1960), amelynek előképei már az 1930-as évek kísérleteiben megjelentek. E mű egyik példája Vasarely korai kinetikus kísérleteinek, a tér-mozgás-idő és a térilluzionizmus ábrázolásának. Később ez nagyméretű gyapjúszőnyegekben is megvalósult, ezekből néhány a kiállítás fontos műve. Vasarely művei mellett láthatók itt a nemzetközi geometrikus, kinetikus, koncept művészet jellegzetes dokumentumai.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.