Várkertfürdő Pápa
Cím
Pápa
Várkert utca 5.
47.337292 N, 17.473653 E

Kapcsolat
Telefon: 89/512-600
 
 
A Várkertfürdőt üzemeltető Pápai Termálvízhasznosító Zrt. 2005. áprilisától nívós, önköltséges reumatológiai, fizioterápiás gyógyászati egység átadásával bővíti a fürdő széles szolgáltatási skáláját. A szolgáltatás a kezeléseket kúraszerűen, kezelési csomagokban, kombinált formában kínálja a vendégeknek, melyek hatékonyan tartalmazzák a gyógyuláshoz és megelőzéshez szükséges terápiás eszközöket. A fürdő vizét 2007. október 11-én Pápai Gyógyvíz elnevezéssel gyógyvízzé minősítették. A víz nátrium-hidrogénkarbonátos, kloridos típusú magnéziumban gazdag, vas, fluorid, metakovsav tartalmú. A víz jelentős mennyiségű szabad szénsavat tartalmaz. Az összes ásványi-anyag tartalma 4410 mg/l. Gyógyvízzé nyilvántartást követően 2007. november elejéről TB által finanszírozott reumatológia fizioterápiás és mozgásszervi rehabilitációs szakrendelés indult. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatósága 2008. február 13-án Pápai Gyógy- és Termálfürdő név alatt gyógyfürdővé nyilvánította. Az ideérkező vendégeknek egész évben termálfürdő, uszoda, nyaranta strand, valamint különböző wellness és fitness szolgáltatások biztosítanak felejthetetlen élményeket.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.