Várkertfürdő Pápa
Cím
Pápa
Várkert utca 5.
47.336898 N, 17.473697 E

Kapcsolat
Telefon: 89/512-600
 
 
Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatósága 2008. február 13-án Pápai Gyógy- és Termálfürdő név alatt gyógyfürdővé nyilvánította. Az ideérkező vendégeknek egész évben termálfürdő, uszoda, nyaranta strand, valamint különböző wellness és fitness szolgáltatások biztosítanak felejthetetlen élményeket.

Termálfürdő
A Termálfürdő külső és belső medencéi és sokszínű attrakciói egész évben kikapcsolódást, feltöltődést és gyógyulást kínálnak. A pihenésre, feltöltődésre vágyók, valamint a gyógyulás céljából érkező vendégeink ugyanúgy megtalálják a számításaikat, mint a a gyermekkel érkező családok.

Strand
A nyári hónapokban a 4 hektáros strand különböző medencéi, izgalmas csúszdái csábítanak a fürdőzésre, pihenésre. A szabadtéri fürdő részen minden korosztály megtalálja a kedvére valót.
A strandon a medencék és csúszdák mellett játszótér, homokos sportpályák is várják az aktív pihenésre vágyókat, a büfékben pedig ízletes finomságokat, frissítő italokat kínálunk vendégeinknek.

Uszoda
Az aktív, sportolni vágyó vendégeink rendelkezésére áll a 33 méteres úszómedence. Az uszodában lehetőség van úszásoktatás igénybevételére is, akár egyéni akár csoportos formában. A tágas finn szauna, egy kétszemélyes infraszauna és egy dézsazuhany is rendelkezésre áll, a szaunakertben pedig szabadtéri merülőmedence és pezsgőkád, valamint pihenőpadok várják a vendégeket.

Gyógyászat
A Várkertfürdő 1500 négyzetméteres, modern orvostechnikai eszközökkel felszerelt gyógyászatán a pápai gyógyvíz adta lehetőségeket kihasználva reumatológiai, ill. mozgásszervi rehabilitációs szakrendelés működik.
Az épület főbejárata a stadion felőli oldalon található, s a sportcsarnok mögött kiépített úton közelíthető meg, de közvetlen összeköttetésben áll a termálfürdővel is. Az épület földszintjén található az információs pult, az orvosi rendelők, a tornaterem és a medencetér, melyben három gyógyvizes medence – tornamedence, súlyfürdő medence és pihenőmedence – szolgálja a betegek gyógyulását. Az emeleti térben kaptak helyet a különböző kezelőegységek, így a masszázs, a parafangó, a sószoba, és itt zajlanak a tangentorkád-, galván-, glisson- és fizikoterápiás kezelések.
Az öltözők, zuhanyzók és egyéb kiszolgáló helyiségek az épület földszintjén kaptak helyet.
A Várkertfürdő gyógyszolgáltatásainak különlegességét az adja, hogy a modern terápiák és orvostechnikai eszközök alkalmazása mellett a pápai gyógyvíz jótékony hatását is kihasználva zajlik a gyógyító munka: kezeléseinket gyógyvízben végezzük.


Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.