Pákozd-sukorói Arborétum és Vadaspark
Cím
Pákozd
Mészeg-hegy
47.224532 N, 18.580391 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
 
 
A Velencei-tó legszebb táján elterülő arborétum 96 hektáros területen 250 féle fa és cserje, számtalan lágyszárú növény tárul a látogatók elé, akik az arborétum kilátójáról velencei tájban gyönyörködhetnek. Az arborétumban található tájmúzeum betekintést nyújt a környék kultúrtörténetébe, bemutatja a vidék természeti képét, nyomon követi földtörténeti kialakulását, éghajlati, geológiai és talajviszonyait, vízrajzát. A gyűjtemény ízelítőt ad a rendkívül gazdag és változatos növény- és állatvilágról is. Az érdeklődők megismerkedhetnek az erdő és az arborétumot létrehozó erdészek szerepével. A belső kis tó mentén található színvonalas fa játszótéren és füves sportpályákon lehetőség nyílik szabadtéri játékra és sportolásra. A látogatók kényelmét fedett pihenőhelyek, kiépített ivóvíz és tűzrakó helyek szolgálják. A 150 férőhelyes nyitott szín kiválóan alkalmas szabadtéri rendezvények, majálisok lebonyolítására. Az erdészeti erdei iskola keretében folyó természeti oktatás kiegészíti és bővíti az iskolai ismereteket, elősegíti a természet fokozatos megismerését, az erdőgazdálkodási ismeretek bővítését, személyes erdei élményt és széleskörű tapasztalatokat nyújt. Az arborétumi tanösvényen tájékoztató táblák segítik az erdő életközösségének, valamint az ember erdei tevékenységének megismerését. Az erdei iskola foglalkozásainak témakörei: • Ki dolgozik az erdőn? • Mit esznek az állatok? • Az erdő életközössége Nyitva tartás 2019-ben januártól 2-től március 14-ig tartó időszakban: naponta: 10.00 - 16.00 március 15-től május 31-ig tartó időszakban: naponta. 9.00 - 18.00 június 1-től szeptember 1-ig tartó időszakban: naponta: 9.00 - 19.00 szeptember 2-től október 13-ig tartó időszakban: naponta: 9.00 - 18.00 október 14-től december 31-ig tartó időszakban: naponta: 10.00 - 16.00 Kapcsolat: Pénztár (hétfőtől vasárnapig, elsődleges szám): 06 30 / 417 - 0133 ; arboretum@vadex.hu Kovács Norbert, Arborétum vezető 06 30 / 401 6925 ; arboretum@vadex.hu Szakvezetés megrendelése (minimum 5 nappal a program előtt): Véninger Eszter, Erdei iskola vezető 06 30/ 1946 - 207 (hétköznap 8.00-16.00) kozjolet1@vadex.hu Megközelíthetőség: • autóval: M7 autópályán, lehajtás az 50-es km-nél (Pákozdi-pihenő) vagy a 8116-os számú főútról • kerékpárral: a Velencei-tavi kerékpárúton • hajóval: Agárdról • helyközi buszjárattal: Pákozd-Honvéd Emlékmű megállóhely Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét arra, hogy a területre kutyát behozni tilos az ott élő állatok nyugalmának megőrzése érdekében! Látványosságok, szolgáltatások: - Vadaspark (szarvasok, őzek, muflonok, vaddisznók, emuk) - Madárröpde (fácánok, pávák, gerlék, vadpulykák) - Interaktív tájékoztató táblák - Kilátó - Tájmúzeum - Halászati kiállítás - Kalandjátszótér - Erdészeti Tanösvény - Fedett esőbeálló - Erdei pihenőhelyek - Tűzrakóhelyek - Tűzifa - Büfé Árjegyzék és további információk: http://vadex.hu/hu/turizmus-erdei-iskola/pakozd-sukoroi-arboretum
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.