Chernel-kastély
Cím
Ötvöskónyi
Fő u. 53.
46.285309 N, 17.360792 E

Kapcsolat
Telefon: 82/710-005
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Az 1895-ben épült Chernel kastélyban - melynek utolsó tulajdonosa a Novák család volt - 1954-55-tol tüdőgyógyintézet működött, majd az 1986-87-es felújítás után új feladatot kapott. Ma a nagyatádi kórház pszichiátriai osztályának rehabilitációs részlege működik az ódon falak között. Az intézmény 80 beteget lát el, van gyógyszeres kezelés, egyéni és csoportos pszichoterápia, valamint foglalkoztató terápia. A gyógykezelés célja, hogy a betegeket hozzásegítse eredeti munkaképességük visszaszerzéséhez, illetve a családi környezetbe való beilleszkedéshez. Az intézmény jelentős foglalkoztató a településen, miután 15 helybélinek biztosítja a megélhetését.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.