Forintosház
Cím
Orbányosfa

46.850268 N, 16.983271 E
Kapcsolat
Telefon: 92/367-027
Web: www.forintoshaz.com
Email küldése
A zalai lankák lágy ölén, egy kis domboldalon, erdősávval körülvéve, áll két ház. Ablakaik, hullámzó dombok által ölelt, különleges szépségű udvarra néznek.
Távol a mindennapi élet zajától és feszültségeitől, ez a vadak, madarak és a csend birodalma.

A ház mellet, növényekkel elkülönítve, a fák árnyékában fenyőillatú Svéd faház húzódik. Benne testet-lelket tisztító szauna, merülő medence, háló és társalgótér. Az idelátogatók választhatnak a faházban, vagy a főépületben való megszállás között, hangulatuk és igényük szerint.
Úszásra a nagymedencében, a kicsinyeknek a lubickolóban van lehetőség, növények és egzotikus virágok pompájával körülvéve. A kerti kemencében, vagy a grillen sütögetni, este tábortűz mellett üldögélni, vagy a csillagok fényénél úszni, sétálni, semmit - tenni, akár kertészkedni is lehet. Teljes nyugalmat és feltöltődést kínál ez a hely az ide látogatóknak.
Az évszakok különféle varázsa egész évben más -más hangulattal tölti be az ittlét örömét. Télen a cserépkályhában pattogó tűz mellől elmerengeni a havas dombokon, a csendes hóhullást figyelni - belső tisztulást és nyugalmat hoz az ittlévőknek. Kora tavasszal séta közben szarvas csapatra, vagy hóvirág mezőre bukkanni, márciusban - áprilisban a ringó nárcisztengerből csokrot gyűjteni, igazi találkozást nyújt a természettel.
A pünkösdi látogató a parkot és kertet mennyei állapotban találja: a több száz írisz, a rózsák, a lila akác , az orgonák és a virágzó akácerdő bódító illata felemelő és egyben kábító. Júniustól a rózsák számtalan ritka fajtája, ősszel pedig a lángoló színek kápráztatják az idelátogatókat varázslatos finálét nyújtván az évszakoknak.

Az étvágygerjesztő házi ételek, a biokert terméseit felhasználva, korlátozott számú vendégeink számára, szinte személyre szólóan készülnek számtalan nemzetközi ízt magukba foglalva. A majdnem botanikus kertnek beillő birtok alkalomhoz illő helyszínt és maradandó emlékeket biztosít azok számára akik a Forintosházat választják házasságkötésük helyszínéül.
Két három családnál több vendég egy időben nincs, így az itt eltöltött napok emléke személyes marad. Kivételek azok a kitűzött időpontok, amikor kizárólagosan csak, zenetábort, életmód tábort, esküvőket vagy a jógatábor résztvevőit fogadjuk. Ezek az alkalmak a pihenésnek egy újabb dimenzióját tudják nyújtani, a mindennapi munka és a családi stressz nyomása alól, megnyugodni és feltöltődni vágyók számára. Napfürdőzéssel, böjttel, jógával, masszázzsal, szaunával segítjük a jól megérdemelt, csakis önmagunkra fordított idő regenerációt segítő eltöltését.
Vadászoknak kiváló vadkínálat a környékbeli erdőkben, szeretettel várjuk a vadászni vágyókat.
Aki gyógyfürdőre vágyik, autóval 15 percre található a Kehidai Gyógy- és Wellness Fürdő.