Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
Cím
Ópusztaszer
Szoborkert 68.
46.487109 N, 20.096580 E

Kapcsolat
Telefon: 62/275-133
 
 
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark 55 hektárnyi, tájvédelmi területén egykor Anonymus, a kora középkor történetírója szerint - A honfoglaló magyarok ..elrendezték az ország dolgait. 1970 óta e helyen feltárták Szer Monostora romjait, felépültek az alföldi táj népi építészeti emlékeiként a szabadtéri néprajzi múzeum kiállítóházai, s az Európában páratlan természettudományos ritkaságokat bemutató jurták. 1995-ben méltó helyet kapott az emlékparkban Feszty Árpád monumentális, restaurált körképe, A magyarok bejövetele. A központi múzeumépület tucatnyi kiállítása, a kirándulásokra, táborozásokra alkalmas park félszáz látnivalója, az alkalmi és az évente azonos napon megrendezett, hagyományőrző programok igazi élménnyé teszik az ópusztaszeri kirándulást fiatalok és idősek, magyarok és külföldiek számára egyaránt. A látnivalók különleges együttese évente százezreket csábít a honfoglalás emlékhelyére. Ünnepek lesznek a hétköznapok Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékparkban, ahol a harmadik évezred generációi megismerhetik az elmúlt ezer esztendő magyarságának történeti, művészeti értékeit, az alföldi táj sajátos kultúráját! ITT SZÜLETETT MAGYARORSZÁG! ÓPUSZTASZER HAZAVÁR!
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.