Csillagösvény Öko Élménypark
Cím
Ópusztaszer
Szoborkert u. 1.
0.000000 N, 0.000000 E
Kapcsolat
Telefon: 30/981-9914
Web: www.csillagosveny.com
Email küldése
Találd meg Te is a kivezető utat Európa legnagyobb sövénylabirintusából!
Téged is vár a Csillagösvény Öko Élménypark!

Egyedülálló tematikus sövénylabirintusunk tavaly nyitotta meg kapuit Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékpark szomszédságában, Szegedtől 30, Budapesttől csupán 90 percnyire! A Tejút ősi magyar elnevezését viselő park kiváló kikapcsolódási lehetőséget, családoknak, iskolás, óvodás csoportoknak és csapatépítő tréningeknek egyaránt.
A sövénylabirintus a 21. század mérnöki precizitásával megtervezett fagyal-ültetvény. A legendás csodaszarvast formázó sövényfalak 3,5 kilométer hosszan kanyarognak. Az elágazásoknál a térség történetével, kultúrájával, élővilágával, érdekességeivel kapcsolatos, többféle tematikájú, választhatóan magyar vagy angol nyelvű kérdésekre adott válaszok segítenek a helyes út megtalálásában. Aki jó választ ad, a helyes irányba megy tovább, aki rosszat, zsákutcába jut. Az útvonal fahidakon vezet át, végül egy kilátó nyújt pihenési lehetőséget.
A fűzfafonat-labirintus 1200 méter hosszúságú, embermagasságú falait a Tisza-parti füzek ágaiból fonták, és egy honfoglalás kori övcsat mintáját formázza. Igazi kihívás kitalálni belőle!
A logikai szőnyeglabirintusok szórakoztató és egyben gondolkodtató interaktív játékok, ahol a vaslogika, a következetesség, vagy éppen a kibicek segíthetnek a megoldásban.
A számháború pálya 138 fája az igazi hungaricumnak számító számháborúzásnak ad otthont. A rejtőzés és megtalálás izgalmát, a csapatjáték örömét nyújtja gyerekeknek, szintúgy, mint a lélekben fiataloknak.
A kisebbeket fajátszótér, népi játékok és egy hangulatos, a mozgáskoordinációt fejlesztő kötél-labirintus várják.