Csillagösvény Öko Élménypark
Cím
Ópusztaszer
Szoborkert u. 1.
0.000000 N, 0.000000 E

Kapcsolat
Telefon: 30/981-9914
 
 
Találd meg Te is a kivezető utat Európa legnagyobb sövénylabirintusából! Téged is vár a Csillagösvény Öko Élménypark! Egyedülálló tematikus sövénylabirintusunk tavaly nyitotta meg kapuit Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékpark szomszédságában, Szegedtől 30, Budapesttől csupán 90 percnyire! A Tejút ősi magyar elnevezését viselő park kiváló kikapcsolódási lehetőséget, családoknak, iskolás, óvodás csoportoknak és csapatépítő tréningeknek egyaránt. A sövénylabirintus a 21. század mérnöki precizitásával megtervezett fagyal-ültetvény. A legendás csodaszarvast formázó sövényfalak 3,5 kilométer hosszan kanyarognak. Az elágazásoknál a térség történetével, kultúrájával, élővilágával, érdekességeivel kapcsolatos, többféle tematikájú, választhatóan magyar vagy angol nyelvű kérdésekre adott válaszok segítenek a helyes út megtalálásában. Aki jó választ ad, a helyes irányba megy tovább, aki rosszat, zsákutcába jut. Az útvonal fahidakon vezet át, végül egy kilátó nyújt pihenési lehetőséget. A fűzfafonat-labirintus 1200 méter hosszúságú, embermagasságú falait a Tisza-parti füzek ágaiból fonták, és egy honfoglalás kori övcsat mintáját formázza. Igazi kihívás kitalálni belőle! A logikai szőnyeglabirintusok szórakoztató és egyben gondolkodtató interaktív játékok, ahol a vaslogika, a következetesség, vagy éppen a kibicek segíthetnek a megoldásban. A számháború pálya 138 fája az igazi hungaricumnak számító számháborúzásnak ad otthont. A rejtőzés és megtalálás izgalmát, a csapatjáték örömét nyújtja gyerekeknek, szintúgy, mint a lélekben fiataloknak. A kisebbeket fajátszótér, népi játékok és egy hangulatos, a mozgáskoordinációt fejlesztő kötél-labirintus várják.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.