Római katolikus templom
Cím
Novajidrány
48.398183 N, 21.170068 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A templomot a jászói prépostság építtette 1791-ben klasszicizáló későbarokk stílusban, Chák Gellért prépost kezdeményezésére. Feltehetően onnan származik igényes barokk berendezése is. Hajója kétboltszakaszos. Kórusa egyetlen ívvel nyílik a hajóba. Az íves záródású szentély boltozata két hevederrel osztott három cikkelyes negyedgömbkupola. A főhomlokzat középrizalitjának timpononja fölött áll a torony. A szentély szobor­fülkéiben Szt. Péter és Pál festett faszobra. Tabernákulumos barokk oltárán adoráló angyalpár. Barokk oltárkép. Szószéke kiemelkedő barokk szobrászmunka. A hajóban festmény, Klimkovics Ferenc: Szt. István felajánlja a koronát.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.