Csalavér és Hóvirág Vendégház
Cím
Noszvaj
Hóvirág u. 3.
47.908799 N, 20.525558 E
Kapcsolat
Nincs megadva
Eger zöldövezetében, a várostól 10 km-re, természeti értékekben gazdag erdőkkel, kristálytiszta levegővel körülvéve a Bükki Nemzeti Park déli határán helyezkedik el a község.

A falu Eger felé eső része Síkfőkút, a természetjáró turisták hétvégi negyede, csónakázó tóval az erdőbe nyíló hegyi ösvényekkel, erdei utakkal.
Ha valakinek nincs kedve nagyokat kirándulni, alkalmasint elég, ha a szállása nyitott ablaka előtt ül, tüdejét, pórusait átjárja a friss levegő.
A környék turisztikai kiránduló- és pihenést szolgáló körülményei az 1930-as években alakultak ki. Kezdeményezője az egri turista egylet volt. Eger város kedvelt kiránduló helye volt már akkor is. Ekkor alakították ki a felső tó formáját is. A közeli Várkút és környéke a vadregényes Bükk egyik legszebb kiránduló helye és erdei séták alkalmával a természet, még őzek, szarvasok, sőt muflonok gyönyörködtetésével is megörvendeztet.
Eredeti lakóházak, barlanglakások, pincesorok nagy számban találhatók a faluban. Hagyományos mesterségek a faluban a szilvalekvárfőzés, a szőlőtermesztés a kőfaragással kapcsolatos tevékenységek, és a kosárfonás.
A településtől elválaszthatatlanok a pincesorok, a tufába vájt pincék.
A faluban és közvetlen környékén mód van számos sportág kipróbálására is.
Lovas-iskola sárkányrepülés és siklóernyőzési lehetőség, a szállodákban úszómedencék, teniszpályák, kondicionáló termek várják a vendégeket.

Összkomfortos vendégházunk egész évben várja a kikapcsolódásra vágyó vendégeket!
A földszinti szobákban 6-8 vendégnek tudunk egyszerre helyet biztosítani.
Egy 4 ágyas szobában 4 főnek, a nappali részben szintén 2x2 fekhely található.
Nagyobb társaságok számára a Hóvirág Vendég-Vadászházzal egybe nyitható, amely az épület emeleti részén található.
Az épület felső szintjén lévő szobákban 10 vendégnek tudunk egyszerre helyet biztosítani.
Egy két ágyas szobában két főnek, a nappali részben szintén 2 fekhely található, valamint 6 férőhely került kialakításra a több, mint 20 négyzetméteres galérián.