Óvári vár
Cím
Mosonmagyaróvár
Vár 2.
47.880203 N, 17.273024 E

Kapcsolat
Telefon: 96/566-637
 
 
A vár egykori négy saroktornya közül csak kettő látszik, mert 1810-ben a második emelet ráépítése során a két északi torony beleolvadt az épületbe. A Malom-csatorna fölött átvezető régi felvonóhíd helyén tömör mellvéddel ellátott téglahídon jutunk a várkapuhoz. Ez a 10 m hosszú, dongaboltozatos, alagútszerű építmény vezet a várudvarba. Boltozatának záróköve, a gótikus ülőfülkék és a kapuőrség egykori őrszobái az építés korát (XV. század), és hajdani szerepét is elárulják. Az egykor hadászati célokat szolgáló vár a XIX. század elejétől a tudománynak ad otthont. A belső várudvar falain körben az intézet neves személyeinek domborművei emlékeztetik a látogatót, hogy az agrártudományok oktatásának színhelyén jár. Az épületben egyetem működik, csak hétköznap látogatható.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.