Természetvédelmi szoborpark
Cím
Miskolc
48.104106 N, 20.757534 E

Kapcsolat
Telefon: 46/332-121
E-mail nincs megadva
 
 
Alapítványi kezdeményezésre 1998-ban kezdtük meg a Természetvédelmi szoborpark kialakítását a Miskolci Vadasparkban.
Terveink szerint, 25 kipusztult állatfaj élethű bronzszobrának a bemutatásával szeretnénk érzékeltetni a látogatókkal, hogy a természetben történő, átgondolatlan emberi beavatkozás milyen helyrehozhatatlan károkat okozhat élővilágunkban.
A későbbiekben a szoborparkhoz kapcsolódó növény-evolúciós sétány létrehozásával, a különböző törzsfejlődési szakaszokon át, a biológiai sokféleséget és megőrzésének fontosságát kívánjuk megjeleníteni.
A kontrasztos bemutatási technika (élő állatok - kipusztult állatfajok szobrai) célja, ráébreszteni a közönséget az egyéni felelősségvállalás szükségességére környezetünk megóvása érdekében.
Mindnyájunkon múlik, hogy a most még velünk élő állat- és növényfajokat unokáink is megismerhessék, és ne csak virtuálisan vagy szoborként...
Meggyőződésünk, hogy a szoborpark teljes megvalósulása esetén, az oktató-nevelő feladata mellett, - Európában, mint egyedülálló gyűjtemény - méltán lesz a régió egyik büszkesége.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.