Miskolci Állatkert és Kultúrpark / Miskolc Zoo
Cím
Miskolc
Csanyik-völgy
48.126493 N, 20.656271 E

Kapcsolat
Telefon: 46/332-121
 
 
Csodálatos erdei környezetben, sok látnivalóval várja látogatóit az 1983 óta működő és vadaspark néven megismert Miskolci Állatkert. Írásos feljegyzések bizonyítják, hogy 1355-ben már királyi vadaskert működött a Csanyik-völgyben. A lakossági összefogással létrejött állatkert a legrégebbi múltra visszatekintő állattartó hely hazánkban. 21 hektáros gyertyános-tölgyes elegyes erdőben helyezkedik el, mely közvetlenül kapcsolódik a Bükki Nemzeti Parkhoz. A terület ízelítőt ad a Bükk-hegység gazdag növényvilágából. Közel 150 állatfaj több mint 700 egyedét mutatják be, egyaránt láthatóak a hazai fauna képviselői és egzotikus állatfajok is: hiúzok, párducok, szurikáták, struccok, szarvasok, majmok, papagájok, háziállatok, a már név szerint ismert Gabi medve és Zénó tigris. 2007-től hazánk egyetlen gereza párját is láthatják nálunk vendégeink. Az állatkertek legfontosabb feladatai (fajmegőrzés, természettudományos ismeretterjesztés) során az állatkert arra törekszik, hogy szórakoztatva neveljen és közben az állatokkal való kapcsolatteremtést is biztosítsa. A vadaspark céljai és az elmúlt év változásai is a - közelebb az állatokhoz, közelebb a természethez - mottót tükrözik: az új rácsnélküli kifutók, a testközeli férőhelyek, az élő állatbemutatók, a látványetetések is ezt hivatottak szolgálni. A miskolci állatkert erdei környezete önmagában is kiváló terep barátkozni a természettel, de további programlehetőségeket is találhatunk. További lehetőségek: * Zoopedagógiai foglalkozások * Szakvezetéses séták (előzetes bejelentkezéssel * Éjszaká-Zoo (előre bejelentett csoportoknak) * Állati jó szülinap (rendezvény gyerekeknek és vendégeiknek) * Állatbemutatók * Látványetetések * Előadások * Zoo-napközi A helyszín az 1-es, 5-ös és 15-ös buszokkal közelíthető meg. Az év minden napján várják a Vendégeket az állatkertben! Pénztár nyitva tartása: Nyáron (márc.15-okt.4.): H-P: 9:00 - 18:00, hétvégén és ünnepnap: 9:00 - 19:00 óráig. Télen (okt.5-márc.14.): H-V: 9:00 - 16:00 óráig
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.