Forrás-völgyi Erdei Tanösvény
Cím
Miskolc
Miskolc és Alsóhámor között, a Csanyik-völgy elején, a Chinoin ipartelep bejáratánál található az indítóállomás.
48.104106 N, 20.757534 E

Kapcsolat
Telefon: 36/411-581
E-mail nincs megadva
 
 
A Csanyik-völgy elejénél, az ipartelep kapujától indul a 10 táblával ellátott tanösvény (P+ turistajelzés), mely kifejezetten az erdőgazdálkodás témaköreit járja körül.
Az ismertetőtáblák általános információkat nyújtanak az erdei életközösségekről (tápláléklánc), az erdőgazdálkodásról (erdősítések, fakitermelés), a barna erdőtalajról, a vadgazdálkodásról (vadászható vadfajok), az erdészeti klímaövekről, a magyar erdőgazdálkodás főbb célkitűzéseiről, a Bükk állatvilágáról (felsorolás), az erdő és a víz kapcsolatáról, a faanyag tulajdonságairól, a fafeldolgozásról.
Érdemes lett volna egy-két tábla erejéig a Kis-fennsík keleti oldalának karsztjelenségeiről, a Forrás-völgy fokozottan védett, de látogatható barlangjairól (Kecske-lyuk, Büdös-pest) is tájékoztatást adni, ezáltal a helyi értékeket is bemutatni.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.