Múzeum
Cím
Mindszent
Köztársaság tér 5.
46.525322 N, 20.185305 E

Kapcsolat
Telefon: 62/526-090
E-mail nincs megadva
 
 
A XX. század elején épült, szárazkapus parasztpolgár lakóházban kapott helyet a település múltját bemutató, az 1960-as évek óta gyarapodó honismereti gyűjtemény.
Parasztkonyha és szobaberendezés, népi cserépedények, takácsműhely, 1864-ből való patikabútor, a halászat és a kubikosság eszközei, valamint a település hőseinek emlékkiállítása látható a múzeumban.

A Keller Lajos Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjteményt 1996-ban Keller Lajos plébánosról nevezték el, aki a XIX. és XX. század fordulóján megírta Mindszent 1700-1900 közötti történetét.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.