Népi Művészetek Háza
Cím
Mezőkövesd
Kisjankó Bori u. 5.
47.808435 N, 20.570905 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Mezőkövesd Hadas városrészében található a Matyó Népművészeti Egyesület székhelyeként működő Népi Művészetek Háza. Ez az épület szolgál művészeti csoportok, szakkörök, képzések, rendezvények céljaira. A földszinten táncoktatás, kézműves foglalkozások és konferenciák megtartására alkalmas nagy terem, öltözők, vizesblokkok, az emeleten szálláshellyé kialakítható kézműves műhelyek kaptak helyet. Házon belül összesen 30 fő részére (3 helyiségben) van szálláshely egész évben, nyáron az udvarban sátorozás is lehetséges. Az épület szomszédságában nádfedeles kézműves alkotóházak, a Kisjankó Bori emlékház és a Táncpajta nyújtanak különleges élményeket. Megcsodálhatjuk itt a népi építészet remekeit, a bútorfestő, a fazekas, a hímző, a mézeskalácsos, a játék készítő, és üvegcsiszoló mesterek munkáit. Mestereink vezetésével kézműves foglalkozások, néptáncoktatóink közreműködésével táncházak lebonyolítását is vállaljuk. Különösen ajánljuk egyedülálló lehetőségeinket erdei iskolák, művészeti iskolák, néptáncegyüttesek edzőtáborai, táncos és kézműves nyári táborok, továbbképzések megrendezéséhez.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.