Jekelfalussy kastély
Cím
Mesterháza
Petőfi S. u. 9
47.373456 N, 16.862343 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A Jekelfalussy-kastély klasszicista stílusban épült. Belső tereit részben átalakították. Utcai homlokzatán könyöklőpárkány fut végig, melyen szemöldökdíszes ablakok ülnek. Udvari homlokzata közepén 4, tojássorral díszített dór oszlop támasztja a főpárkányt. Gerendázatán timpanon látható, tagozott keretezéssel. A belső ajtókeret zárókövébe vésett évszám: 1842. Az épületen cseréppel fedett nyeregtető. A kastély kertjében találunk egy kisebb, szintén nyeregtetős épületet, mely egykor kápolna lehetett, az épülettől keletre pedig magas, vékony harangtornyot. A tornyon félkörzáródású harangablakok és bejárat található. A kastély belső tere több kisebb helységből és egy nagyteremből áll, melyek egy középfolyosó mentén helyezkednek el. A nagyterem mennyezetét, falait stukkók díszítik. Pincéje csehsüvegboltozattal fedett.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.