Bene-vár rom
Cím
Mátrafüred
47.839377 N, 19.974325 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Egy Bene nevű birtokos várkastélymaradványa, melyet 1250 körül az Aba nemzetséghez tartozó Csobánka építtette a várat. Az 1980-as évek ásatásai már csak az alig látható falmaradványokat és a vár kútját tudták feltárni. A Tornyos-panzió mögötti sétaúton elindulunk, majd elérve a gépkocsi parkolót, utunkat egyenesen a betonúton folytatjuk. Elérjük a Zsiványtanyát (tűzrakó hely, esőbeálló) majd a hídon átérve utunkat a jelzőtábla segítségével megkezdjük a meredek Benevár-bérc megmászását. Nemsokára egy kis patakhoz érve egy meredek hegyoldalon feljutunk a fennsíkra, ahol baloldalt megtekinthetjük a nemrég feltárt Benevár romjait, kb: 30 perc. Tovább haladva Kékestetőre túrázhatunk. A kirándulási célpontot ajánlotta: Román Gabi
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.