Palotaszálló
Cím
Lillafüred
Erzsébet sétány 1.
48.104641 N, 20.623135 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A Palotaszálló építésének javaslatát az 1920-as években gróf Bethlen István miniszterelnök vetette fel. A tervek elkészítésével Lux Kálmánt, a kor egyik legjobb építészét bízták meg. A szállodát 1927-30-ig építették, Mátyás-korabeli, reneszánsz stílusban. Színes üvegablakokkal, festményekkel, kandallókkal, korabeli bútorokkal tették még díszesebbé. A szállót elsősorban kormányüdülőként kívánták működtetni, de klimatikus gyógyhelyként is ajánlották légúti-, és neurotikus betegségek kezelésére. Felsőhámorban gyógyfürdőház is működött. A legfelső emelet szobáit bakancsos turisták is igénybe vehették. A szálló állandó, visszatérő vendégei között híres művészek, arisztokraták, utazók voltak. Pénzintézeti Kongresszus, Magyar Filmhét, Írói Hét, Nemzetközi Teniszverseny szerepeltek a rendezvények között. A második világháború alatt szovjet hadikórházat telepítettek ide, majd a szálló a háború után SZOT üdülő lett. Ez idő alatt súlyosan sérült az épület bútorzata és belsőépítészeti elemei. 1993 óta ismét szállodaként működik, jelenleg a Hunguest Hotels szállodalánc keretei között. Az építészeti helyreállítás mellett a szállóban korszerű sport-fitnessz centrumot hoztak létre.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.